Registrera dig på vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på nästa beställning! ✨
🗓 2018-07-13 👤 Mara Müller

Så gör du det perfekta iskaffet hemma

Vi har sammanställt de rätta tipsen för en god iskaffe för dig.

Så gör du det perfekta iskaffet hemma

Så gör du det perfekta iskaffet hemma

I följande artikel har vi sammanställt de rätta tipsen för att göra ett gott iskaffe. Iskaffe är ett underbart sätt att svalka sig på sommaren utan att göra avkall på kaffets smak. Vi har några tips och tricks för hur du förvandlar en vanlig dryck till en riktig godbit och skämmer bort dig själv under varma dagar. De klassiska färdigdryckerna som du kan köpa i snabbköpet innehåller ofta massor av onödiga tillsatser. Det är därför du enkelt kan göra ditt eget iskaffe hemma och njuta av det på det sätt du gillar det. Vi har sammanställt de rätta tipsen för ett gott iskaffe åt dig.

Allt handlar om rätt kvalitet

För att få en iskaffe av god kvalitet bör du välja ett kaffe av hög kvalitet och rätt is. Det ger inte bara ditt iskaffe en intensiv smak, utan också den konsistens du vill ha. Naturligtvis blir ditt iskaffe inte nödvändigtvis billigare än om du köper en färdig produkt, men du kommer att få en utsökt söt synd som är exakt efter din smak.

Iskaffe: svala temperaturer och en krämig konsistens

För att få en bra konsistens bör du se till att kaffet är riktigt kallt och att glassen är fin och krämig . Om du ställer glaset i frysen en kort stund i förväg håller sig iskaffet kallt längre och du behöver inte skynda dig att dricka ditt kaffe. Glaset bör bara placeras i frysen en kort stund så att det är riktigt kallt och du inte behöver oroa dig för att det ska spricka. För att säkerställa att isen blandas ordentligt med det kalla kaffet bör du ta ut det ur frysen en kort stund i förväg så att kaffet kan kombineras ordentligt med isen.

Vilket kaffe är bäst för iskaffe?

Även om du vanligtvis inte dricker starkt kaffe bör du göra ett undantag för iskaffe. Kaffets smak mjukas nämligen upp av isen och det fett den innehåller, och smakerna kommer inte längre riktigt fram. Särskilt om du använder ett kaffe med en speciell smak, t.ex. vanilj eller choklad, maskeras dessa av glassens smak. Därför bör du brygga kaffet dubbelt så starkt som vanligt.

De rätta knepen för det perfekta iskaffet

Om du vill ta god tid på dig när du dricker ditt iskaffe kan du frysa en del av kaffet. För att göra detta kan du hälla kaffet i iskubsbrickor och placera dem i frysen. Fördelen med dessa är att du kan använda dem om och om igen och frysa en större mängd kaffe. Du kan också fylla på lagret och behöver inte planera om och när du vill dricka iskaffe. När du har tagit ut kaffet ur isbitstråget kan du enkelt förvara isbitarna i en fryspåse och ta ut så många som du behöver.

Laktosfritt iskaffe

Mixern är din vän. Om du blandar lite av det kalla kaffet och glassen i mixern får du en utsökt kaffemilkshake. De frysta kaffekuberna gör den särskilt smakrik och konsistensen är unik. Men mixern kan också vara rätt val om du vill bjuda någon som är laktosintolerant på iskaffe. Om du lägger kaffeiskuberna i mixern tillsammans med lite kallt kaffe får du också ett mycket gott iskaffe. För att få lite mer djup i smaken i det här fallet kan du frysa laktosfri vaniljyoghurtoch tillsätta den till kaffet i mixern.

Vilken glass ska jag använda till iskaffe?

Det behöver inte alltid vara vanilj. Det klassiska iskaffet görs med vaniljglass. Men du kan också använda chokladglass, kaffeglass eller moccaglass. Då får iskaffet en speciell smak och du får lite variation. Du kan också använda olika sorters nötglass för att få smaksatt iskaffe.

Chokladdroppar eller bitter choklad är särskilt lämpliga för ett iskaffe med fin chokladsmak. Dessa kan du smälta ner med lite grädde till en härlig chokladsås. Såsen kan du sedan använda för att dekorera ditt glas och garnera ditt iskaffe. Om du vill ha ditt iskaffe med grädde kan du också röra ner kakaopulver i grädden för en speciell smak. Chokladbitar eller kakaonibs är också perfekta för att göra ditt iskaffe tilltalande och ta dess smak till en helt ny nivå.

Som du ser är det mycket enkelt att förvandla ett vanligt iskaffe till något extraordinärt som piggar upp under varma dagar och smakar mycket bättre än någon glassbar.

Ingredienser för en iskaffe à la KoRo

Matchande produkter