Registrera dig på vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på nästa beställning! ✨

Malt ekologiskt kaffe med kanel- och kardemummasmak 250 g

14,00 €*

56,00 €* per 1 kg

Priser inkl. moms, plus Leverans

  • Kaffe med naturlig arom av kanel och kardemumma
  • 100 % ekologisk kvalitet
  • Lämplig för filtermaskinen och French Press
  • Rostat kaffe av Arabica-bönor
  • Finslipning

Varan finns i lager, leveranstid 5-6 dagar

Produktinformation Malt ekologiskt kaffe med kanel- och kardemummasmak 250 g

Som barn drömde vi alla om hur det skulle vara att fira jul varje dag. Det kan vara svårt att tro det, men nu förverkligar vi denna dröm: med vårt ekologiska kaffe med kanel och kardemumma! För att få en perfekt jul saknas kanske en eller två saker, men åtminstone smakmässigt för vårt kaffe med kardemumma och kanel dig till julhimlen. Så uppfyll din barndomsdröm nu och få kanel-kardamumma-kaffet från KoRo direkt hem till dig!

Vad är kardemumma egentligen?

Kardemumma, som delar kungatronen med vanilj, "kryddornas drottning", tillhör familjen ingefära och sägs ha odlats i Babylons hängande trädgårdar. Den egentliga kryddan är gömd i fröna, som finns i växtens trebladiga kapselfrukter. Det finns två olika sorters kardemumma som skiljer sig åt i smak: den gröna och den svarta. Den gröna kardemumma som används mest har en frisk, söt och skarp smak som påminner lite om eukalyptus. Kombinera den med aromatisk kanel och blanda den himmelska krydd-duon med rostade Arabica-bönor för att skapa vårt läckra ekologiska kaffe med kanel- & kardemummasmak!

Allt för att producera och tillreda kaffe med kanel och kardemumma från KoRo

För att ditt kaffe med kardemumma och kanel ska bli en komplett smakupplevelse rostas de aromatiska Arabica-bönorna först vid en temperatur på cirka 200 °C i cirka 16-18 minuter. Eftersom bra saker tar tid får de rostade bönorna vila en dag innan de mals fint och slutligen blandas med kanel- och kardemummaarom i pulverform.

När den väl har kommit är allt du behöver göra att förbereda det malda, smaksatta rostade kaffet: Du behöver cirka 7-8 g pulver för en kopp (125 ml). Du kan naturligtvis variera mängden beroende på din smak. Den fina malningen gör kanel-kardamomkaffet särskilt lämpligt för filtermaskin eller fransk press, eftersom det är det bästa sättet att utveckla hela aromen. 

Dyk in i KoRo-världen bland kaffe

Äkta doftälskare har redan märkt det: KoRo är ett paradis för smaksatt kaffe! Choklad, vanilj, hasselnöt, karamell eller nu även kardemumma och kanel - här hittar du allt ditt hjärta önskar! Naturligtvis kan du också få konventionellt kaffe från oss, t.ex. vårt kaffe crema - i mald form eller som hela bönor. Ta en titt på vårt kaffesortiment!

Köp ekologiskt kaffe med kanel och kardemumma 

Vårt rostade kaffe med kardemumma och kanel är 100 % ekologiskt. Vi använder våra älskade Arabica-bönor och rent naturliga smaker! Ta fram din franska press eller filtermaskin - för det är det bästa sättet att få fram den intensiva smaken - och unna dig en kopp (eller två eller tre!) av vårt aromatiska kardemumma- och kanelkaffe. Beställ nu!

Produktnummer: KAFFEE_022
Bäst före-datum 30.04.2025
Ursprung Peru
Ursprung (tillverkning) Tyskland
Ekologiskt ursprung Jordbruk utanför EU
Innehåll 0.25 kg
Tillverkare KoRo
EAN/GTIN 4260718299905
Datablad Specikation
Öko-Kontrollstelle & Bio-Herkunft
EU Bio
DE-ÖKO-001
Spår Förklaring av spårhänvisning
Frakt Leveranstid
Företag KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Förvaring Förvaras på en sval och torr plats
Ingredienser 97 % Arabica-bönor*, 2 % naturlig kanelsmak, 1 % naturlig kardemummasmak *ekologiskt odlat.
Produktbeskrivning Gerösteter Bio-Kaffee mit natürlichem Zimt- & Kardamom-Aroma, gemahlen
Etikettanmärkning Ingredienser, näringsvärden och förpackningar kan variera. För korrekt information, se produktbeskrivningen.
Press & återförsäljare Ladda ner produktbild
Frågor & svar Malt ekologiskt kaffe med kanel- och kardemummasmak 250 g
Keine Suchergebnisse vorhanden.
För en kopp kaffe (125 ml) behöver du cirka 7-8 g pulver. Men som vi alla vet är smakerna olika - så prova vilken dosering som smakar bäst för dig!
Ja, kaffet med kanel och kardemumma är ekologiskt.
För kaffet rostas Arabicabönorna först vid en temperatur på cirka 200 °C i cirka 16-18 minuter. Det rostade kaffet lagras sedan i ett dygn och mals sedan fint och blandas manuellt med naturliga kanel- och kardemummaaromer i pulverform.
Naturligtvis är den intensivt kryddig och har naturliga aromatiska ämnen. De får sin bästa effekt när du förbereder det finmalda rostade kaffet i en filtermaskin eller fransk press. Dessutom kommer kaffet från 100 % ekologisk odling.
Oöppnad har den en hållbarhet på minst 9 månader - du hittar det exakta bäst-före-datumet på etiketten. I vilket fall som helst är det bäst att förvara kaffet på ett svalt och torrt ställe. Förvara den dock inte i kylskåpet, eftersom fukt och kaffe inte trivs så bra ihop.
Den allmänna rekommendationen är högst fyra till fem koppar kaffe per dag, även om den individuella toleransen kan variera kraftigt.
På KoRo avstår vi principiellt från att dela upp maten i hälsosam och ohälsosam. När allt kommer omkring är hälsosamt först och främst en balanserad och varierad kost och en motsvarande livsstil. Toleransen för kaffe kan variera mycket från person till person. Därför gäller som alltid: "Balans är nyckeln"!
Vårt kanel-kardamom-kaffe innehåller koffein. Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet rekommenderar gravida kvinnor att inte överskrida 200 mg koffein per dag. Detta motsvarar ungefär två små koppar (200 ml vardera) filterkaffe. Om du känner dig osäker är det bäst att söka ytterligare medicinsk rådgivning. Vårt lupinkaffe ger dig koffeinfri kaffekänsla.
Prisutveckling

Så här har priset utvecklats över tid

All information är utan garanti!

Vad andra har sagt om Malt ekologiskt kaffe med kanel- och kardemummasmak 250 g

5/5

7 Omdömmen


7
0
0
0
0

Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande

Ladda endast upp bilder och videor med en maximal storlek på 4 MB / bit. Tillåtna format är: jpg, png, mp4, mov
N

Natascha K.

16.03.2024

Ich kaufe diesen Kaffee bestimmt wieder.

Die Qualität ist top, der Mahlgrad für mich perfekt.
Dieser Kaffee ist einfach super lecker.
S

Shufeng W.

12.01.2024

Smell good

Smell good and a little bit strong for me. Good coffee.
C

Claudia S.

23.12.2023

Ich liebe ihn!

War erst skeptisch, aber viele haben schon davon geschwärmt. Ich meinen kleinen espressokocher dafür und hafermilch. 😍

Anonym

10.03.2023

Sehr lecker!

Ich habe den Kaffee über den Classic Adventskalender entdeckt und finde ihn superlecker. Ich werde ihn definitiv nachbestellen.. und auch mal die anderen Geschmacksrichtungen testen. :-)

Anonym

26.02.2023

Einfach besonders

Habe den Kaffee durch den adventskalender entdeckt und bin begeistert. Mit einem Schuss Milch kommt der kardamom noch besser zur Geltung. Für den Preis vielleicht nicht für den täglich Gebrauch aber zwischendurch auf jeden Fall ein Highlight

Anonym

28.12.2022

Richtig lecker!

Habe den Kaffee über den Adventskalender entdeckt und finde ihn super lecker:)

Anonym

25.06.2022

Excelente sabor

Esta muy bueno, con ese ligero sabor a cardamom y canela. Quizás un pelin caro, pero merece la pena.

Gör din beställning fri från fraktkostnader! 🤑

Så länge nya produkter inte har vackra bilder ännu sparar du fraktkostnaderna.

Andra har även kollat in