Registrera dig på vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på nästa beställning! ✨

Ekologiskt Matcha mizu 80 g

18,00 €*

225,00 €* per 1 kg

Priser inkl. moms, plus Leverans

  • Pulver av premiumkvalité
  • Intensiv i färg, smak och lukt
  • 100% ekologisk kvalité
  • Trevligt alternativ till kaffe
  • Läcker i té eller Iced Latte
Mängd

Varan finns i lager, leveranstid 5-6 dagar

Produktinformation Ekologiskt Matcha mizu 80 g

Vi älskar grönsaker - men också gröna saker! Därför ger vi ett stort hurra för vårt ekologiska matcha mizu, som ser inte bara häftigt ut i ett matcha te eller latte, utan den ger också dina rätter en liten grön extrakick. Den är intensiv i färgen, lukten och smaken och den gör dig till en absolut matcha-gourmet. matcha innehåller koffein, såsom som kaffe, men smaken är helt annorlunda: Matcha har en bitter, intensiv och krämig smak, men den är inte lika bitter i smaken som kaffe. Det härliga alternativet till vanliga Pick-me-ups har vi i ekologisk kvalité för dig i vårt shop. Prova vårt matcha mizu-pulver!

Grönt pulver från Japan

Matcha har en lång tradition: det gröna pulver sägs ha redan används i den traditionella kinesiska medicinen på 600-talet. Efter matcha-traditionen föll i glömska tills buddistiska munkar emigrerade till Japan och tog de med sig teplantan och sin kunskap om tetraditionen. Sedan dess har matcha sett en växande popularitet och vi är också fans av det gröna teet.

Recept för matcha te, matcha latte och andra

Det finns många olika nivåer på kvalitén för att “matcha” är inte en skyddad term. I allmänheten skiljer man ceremoni-, Premium- och kok-kvalité. Med vårt matcha mizu får du en äkta Premium-kok-kvalité - perfekt om du vill integrera matcha i dina nya kreationer.  Vad kan du använda vår matcha mizu till? Det mest uppenbara svaret är: matcha te och matcha latte. För det bör du använda olika traditionella tillbehör som är avsett för den japanska teceremonin. Bortsett från detta kan matcha så mycket mer än med sin unika smak och härliga färg. Du bör prova våra gröna matcha-cookies eller hur man gör hemlagad matcha & avocadoglass. Om du känner dig särskilt äventyrlig så kan du försöka dig på de himmelska matchamuffinsen med pistage och chokladglasyr.

Köp ekologisk matcha mizu

Du får otvivelaktigt en grön färg i ditt te, dina kakor och dina bakelser med vårt intensivt krämigt matchapulver. Vem vill inte ha 100 % ekologisk kvalité i sitt te eller (Iced) Latte? Det gröna alternativet till kaffet ser också riktigt bra ut i ditt glas och det väntar bara på att du ska prova det. Köp matcha på KoRo nu och bli ett sant fan av grönt te!
Produktnummer: MATCHA_003
Bäst före-datum 07.08.2025
Ursprung Japan
Ekologiskt ursprung Icke-EU-jordbruk
Innehåll 0.08 kg
Tillverkare KoRo
EAN/GTIN 4260335838389
Datablad Specikation
Öko-Kontrollstelle & Bio-Herkunft
EU Bio
DE-ÖKO-022
Spår Förklaring av spårhänvisning
Frakt Leveranstid
Företag KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Förvaring Förvaras tätt stängt i kylskåpet
Ingredienser 100 % Tencha* * ekologiskt odlat
Produktbeskrivning Ekologiskt malet Tencha (grönt te)
Etikettanmärkning Ingredienser, näringsvärden och förpackningar kan variera. För korrekt information, se produktbeskrivningen.
Press & återförsäljare Ladda ner produktbild
Frågor & svar Ekologiskt Matcha mizu 80 g
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Om du tänker: Japan. Fel! Troligen redan på 600-talet insåg kineserna potentialen i det ljusgröna pulvret, som användes som medicinalväxt. Det var först när några buddhistiska munkar emigrerade till Japan som de tog med sig frön av teplantan. Vår Matcha i sorten Mizu kommer också från Japan.
När du har öppnat din matcha kan du förvara den i kylskåpet i minst en månad utan att den förlorar sin smak.
Det är inte lätt att beskriva smaken av matcha. För alla som inte gillar smaken av vanligt grönt te: Matcha smakar något annorlunda. Syrlig, men inte särskilt bitter, krämig, intensiv och till och med fruktig eller nötaktig, beroende på sort och odlingsområde. Vår Mizu-sort är perfekt i ditt te eller Matcha hasselnötslatte.
Viktminskningsmålen uppnås i första hand genom ett kaloriunderskott, inte genom den mat man äter. Om du älskar vår matcha lika mycket som vi gör kan du integrera den i din kost som en uppiggare. Som så ofta är det kvantiteten som gör skillnaden!
Med sin unika färg och omisskännliga smak står dörren till receptvärlden vidöppen: Du kan till exempel prova våra gröna matchakakor eller göra din egen matcha avokado-vaniljglass. Vid nästa evenemang kommer du definitivt att skapa ett blickfång när du tar med dig Matcha-muffins med pistage- och chokladglasyr, eller alternativt kakburken. Och för en färgmatchad drink kan du prova en Matcha hasselnötslatte.
Matcha-pulvret utvinns ur teplantan. Till en början odlas det på samma sätt som andra typer av te. Teplantan är dock skuggad under produktionen av matcha. Varför görs detta? Teplantan skuggas för att öka produktionen av klorofyll och aminosyror. Detta ger den unika smaken och den gröna färgen. Efter skörden torkas tebladen och mals sedan traditionellt i en stenkvarn.
Ja, matcha innehåller koffein, till och med mer än kaffe. Skillnaden är att koffeinet utvecklas långsammare, men håller också längre. Effekten brukar därför beskrivas som mildare.
Om du vill tillreda Matcha-te på traditionellt sätt behöver du faktiskt en speciell skål och kvastar som är specialtillverkade för teceremonin. Eftersom de flesta av oss inte har dessa hemma, finns här ett recept i den enkla versionen: För beredningen tar du ca 1-2 gram matcha från burken och lägger den i en värmebeständig skål. Rör sedan om blandningen tills den är slät, till exempel med en visp eller en mjölkskummarmaskin. När klumparna har försvunnit kan du tillsätta 70 ml varmt vatten och röra om blandningen snabbt igen. Så snart Matcha är skummig kan du njuta av den. Tillsätt lite sötningsmedel, t.ex. dadelsirap, vid behov och du är klar! Du hittar också ett gott recept på matcha hasselnötslatte i vår mattidning.
Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA) talar om att man bör konsumera högst 400 mg koffein per dag. För gravida kvinnor rekommenderas 200 mg. I princip är det inget fel med en kopp matcha-te, men om du har några problem bör du rådgöra med din läkare. Som en allmän regel är det bättre att dricka måttligt än att dricka i massor.
Framför allt är en balanserad och varierad kost hälsosam. Vår matcha är ett gott alternativ till kaffe, till exempel i din matcha latte.
Det är bäst att förvara matchen i en lufttät behållare i kylskåpet.
Matcha" är japanska och betyder "malet te". Denna typ av grönt te används vid japanska teceremonier. Matcha tillverkas av Tencha-teets unga, mjuka bladspetsar, utan stjälkar och stjälkar. Skörden torkas och mals sedan för att producera det ljusgröna, mycket fina pulvret.
Både matcha och kaffe innehåller koffein. Men det är faktiskt där som likheterna tar slut. Klassiskt kaffe görs av malda kaffebönor, medan matcha är ett grönt te som görs av malda blad från matcha-plantan. Effekten är också annorlunda, eftersom - överraskning! - Matcha har faktiskt ett högre koffeininnehåll än kaffe. Den gröna drycken är dock mildare i smaken än sin svarta konkurrent. För båda är förberedelserna lika enkla. Kaffe och matcha bryggs traditionellt med varmt vatten. Matcha-te måste dock dra en stund, medan kaffe kan drickas direkt efter bryggning. I slutändan är det upp till dig att avgöra vad som är bäst. Vi tycker att båda är bra! PS: Oavsett om du vill ha kaffe med vanilj-, choklad- eller hasselnötssmak hittar du allt i vårt sortiment.
Prisutveckling

Så här har priset utvecklats över tid

All information är utan garanti!

Passende Rezepte
Lätt
5 Min.
Matcha Latte
Matcha Latte
S
Shannon S.
Lätt
5 Min.
Matcha hasselnötslatte
Matcha hasselnötslatte
C
Caroline L.
Lätt
5 Min.
Matcha-Latte
Matcha-Latte
S
Shannon S.

Vad andra har sagt om Ekologiskt Matcha mizu 80 g

4.8/5

293 Omdömmen


244
38
4
1
6

Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande

Ladda endast upp bilder och videor med en maximal storlek på 4 MB / bit. Tillåtna format är: jpg, png, mp4, mov
A

Andrea K.

11.06.2024

Lecker und sehr weich im Geschmack!

Super verpackt und angenehm cremig. Das Aufschäumen muss ich noch üben.
L

Lisa D.

09.06.2024

Super matcha

Geschmacklich super, Preis-Leistung auch top

Anonym

05.06.2024

Toller Tee

Toller Geschmack, tolle Farbe, gefällt mir sehr gut - kaufe ich auf jeden Fall öfter.
C

Claudia Z.

27.05.2024

Guter Geschmack

Ein sehr gutes Matcha Pulver für Tees, Smoothies oder auch zum Backen!
M

Monika D.

22.05.2024

Matscha

Ich habe mir den Mascha gekauft. Bin sehr enttäuscht, schmeckt sehr Fischig und nicht zu genießen. Ich habe mich schon an den Kundenservice gewandt und die Antwort war schade das es nicht deinen Geschmack trifft. Ein Matcha darf nicht Fischig schmecken, habe ich gelesen. Sehr schade.

KoRo GmbH

03.06.2024

Hey, vielen Dank für Dein Feedback. Wir bedauern sehr, dass das Produkt nicht zu 100% Deine Erwartungen erfüllen konnte. Sicherlich findest Du noch Deinen persönlichen Favoriten bei uns im Shop. Alles Liebe Dein KoRo Team :)

Anonym

30.03.2024

Immer wieder gerne!

Ich liebe das Matcha Pulver sehr. Ist jetzt das 3 Mal das ich es gekauft habe. Preis-Leistung stimmt. Der Geschmack ist mega. Vor allem mit Hafermilch als Matcha Latte!
R

Regina D.

22.03.2024

Sehr gutes Produkt

Ich bin riesen Matcha Fan und finde es Klasse dass man hier Mal eine größere Packung bekommt zu einem fairen Preis
J

Jasmin G.

21.03.2024

Jeden Tag ist Matchatag

Mega Qualität und super leckerer Geschmack
E

Emma H.

10.03.2024

Super um matcha selber zu machen

Mega um Geld zu sparen und Matcha selber zu Hause zu machen: kalt und warm:)

Anonym

03.03.2024

Gibt exquisiten Matcha Latte

Hätte nie gedacht, dass ich Matcha mal lieben würde, aber mit diesem Exquisiten Pulver fand ich meine Matcha-Liebe.

Gör din beställning fri från fraktkostnader! 🤑

Så länge nya produkter inte har vackra bilder ännu sparar du fraktkostnaderna.

Andra har även kollat in