Registrera dig på vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på nästa beställning! ✨

Deglet Nour-dadlar utan kärna, KoRo 1 kg

11,00 €*

Priser inkl. moms, plus Leverans

  • Honungssöt smak
  • Fast i bettet
  • Energi för alla tider
  • Utmärkt alternativ till vanligt godis
  • Ready to eat - urkärnad

Varan finns i lager, leveranstid 5-6 dagar

Produktinformation Deglet Nour-dadlar utan kärna, KoRo 1 kg

Honungssöt och glänsande gyllenbrun - låter det frestande? Det tycker vi också! Våra Deglet Nour-dadlar är urkärnade - undrar du varför? Det är uppenbart: du kan bita direkt i drömmen om en dejt och förföra dina smaklökar med den intensiva aromen. Vår dadelprinsessa blir din naturliga energikick - utan raffinerat socker. Vi säger: Adjö till energisvackor! Övertyga dig själv och skaffa den honungsljuva skönheten hem till dig!

Fingers of Light - Deglet Nour-dadlar

Våra Deglet Nour-dadlar kommer från det soliga, tropiska Tunisien. Här får de en stor del av solen på dadelpalmen och utvecklar sin honungssöta arom bara för dig. Visste du det? Deglet Nour betyder "ljusets finger" - poetiskt, eller hur? Deglet Nour lever upp till sitt namn: dess bärnstensfärgade fruktkött avslöjar dadelfröna i solljuset. Deglet Nour-dadeln är en riktig prinsessa bland dadlar och sticker ut från de andra dadelsorterna med sin magnifika färg. Deglet Nour-dadeln är guldbrun, glänsande och förföriskt söt och är ett riktigt blickfång i din snackshylla! Förresten: Du hittar mer spännande fakta om våra olika dadelvarianter i vår dadelvärld.

Använd torkade dadlar

Är du också förälskad i de små, söta frukterna och skulle vilja ha dem i din kost varje dag? Vi visar dig hur! Vi älskar det söta och det är därför vi älskar våra Deglet Nour-dadlar. På grund av sitt höga sockerinnehåll är de särskilt populära i veganska bakverk. När du har blötlagt dem över natten och sedan mosat dem till en fin dadelkräm på morgonen kan du enkelt portionera dina Deglet Nour-dadlar. Sötma morgonen med en nektarin-kokos-datum-smoothie eller förvandla dina sötpotatisbrownies till en oemotståndlig frestelse. Gillar du att experimentera? I kombination med våra nötter kommer vår utsökta Deglet Nour-dagel i din hemgjorda nötdryck att bli din nya favoritdryck - KoRo är ett hedersord. Låt fantasin flöda och kombinera vad du vill! På så sätt blir våra Deglet Nour-datum ett måste för varje KoRo-beställning!

Din energileverantör: Deglet Nour-dadlar

Måste du vara snabb igen? Då kommer våra Deglet Nour-datum att vara din följeslagare. Ät den utan något annat eller förädla den med en valnötskärna - och du har en näringsrik dessert. Är du på språng och ständigt på fötterna? Då kan du ersätta konventionella sötsaker med vårt naturliga och honungssöta mellanmål! Den smakrika dadeln ger dig mycket energi. För att du aldrig ska bli uttråkad kan du prova drottningen eller den chokladiga av dadelfamiljen.

Det speciella med våra urkärnade Deglet Nour-dadlar

Brevbäraren ringer och du kan inte vänta på att öppna KoRo-förpackningen och börja äta? Vi vet det, och vi täcker dig! Därför får du våra Deglet Nour-datum utan stenar. Så det finns inget som hindrar dig från att äta! Ge vår dejtprinsessa den plats hon förtjänar i ditt skafferi. Övertyga dig själv om deras oemotståndliga fasta och saftiga konsistens. Bara ren karamellglädje på ett naturligt sätt! Så vad väntar du på? Skaffa 1 kg av den skonsamt torkade och honungssöta frukten nu!

Observera: Trots höga kvalitetskrav kan dadlarna innehålla enstaka kärnor.

Näringsvärde per 100 g
Energi (i kj/kcal) 1371 /  323
Fett 0 g
varav mättade fettsyror 0 g
Kolhydrater 78 g
varav socker 27 g
Fiber 7.5 g
Protein 2 g
Salt 0 g
Produktnummer: DATT_001
Bäst före-datum 26.07.2025
Ursprung Tunesien
Innehåll 1 kg
Tillverkare KoRo
EAN/GTIN 4260335831267
Datablad Specikation
Spår Förklaring av spårhänvisning
Frakt Leveranstid
Företag KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Förvaring Förvaras torrt, svalt och skyddat från värme
Ingredienser 100% Deglet Nour-dadlar
Allergener Kan innehålla spår av GLUTEN, SOJA, NÖTTER, MANDLAR, JORDNÖTTER, MJÖLK (LAKTOS), SESAM och SVAVELDIOXID (SULFIT).
Produktbeskrivning Urkärnade Deglet Nour-dadlar
Etikettanmärkning Ingredienser, näringsvärden och förpackningar kan variera. För korrekt information, se produktbeskrivningen.
Press & återförsäljare Ladda ner produktbild
Frågor & svar Deglet Nour-dadlar utan kärna, KoRo 1 kg
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Våra Deglet Nour-dadlar är inte bara veganska. De levereras osköljda och obehandlade till ditt hem! På grund av deras naturliga sötma är de också en utmärkt ersättning för honung i dina veganska smoothies - supergott!
Våra Deglet Nour-dadlar är obehandlade och utan tillsatser. Du kan därför njuta av våra dadlar med måtta som ett sött mellanmål även under graviditeten.
Du kan lätt förvara våra skonsamt torkade dadlar i rumstemperatur i över ett år. Hur är det möjligt? Eftersom de torkas direkt efter skörden har våra dadlar en låg vattenhalt. Dadlarna blir hårdare med tiden och förlorar en del av sin smak. Du kan dock fortsätta att äta dem utan att tveka. Vi kan berätta en sak av erfarenhet: Det blir aldrig så - för med sin honungsljuva och nästan karamellliknande smak är det svårt att hålla fingrarna borta från våra dadlar!
Deglet Nour-dadlarna är en fast och saftig frukt. Den söta honungssmaken gör dem idealiska som mellanmål. Dagens hemliga tips: Doppa en (eller flera) av våra dadlar i hasselnötspuré eller njut av dem skivade med en valnötskärna. Den nötiga komponenten förstärker den honungs-söta smaken av dadlarna - helt enkelt utsökt! På grund av sitt höga sockerinnehåll används dadlar också ofta som ett naturligt sötningsmedel. Du kan blötlägga dadlarna i varmt vatten och sedan helt enkelt purera dem. Resultatet är en fin dadelkräm som är lätt att portionera och som lätt kan ersätta raffinerat socker i efterrätter som chokladbrownies. Låt fantasin flöda och upptäck alla möjliga recept med dina dadlar! Har du fått smak för dadlar? Prova sedan vårt sortiment av dadlar, från dadelsirap till dadel-hasselnötskräm- här hittar du allt ditt hjärta önskar!
Framför allt är det viktigt med en hälsosam och balanserad kost. På grund av sitt höga sockerinnehåll (65,2 g/100 g) är dadlar idealiska som ersättning för raffinerat socker i bakverk, smoothies eller i din hemgjorda nötmjölk.
Vi rekommenderar att du förvarar dina Deglet Nour-dadlar på ett svalt och torrt ställe. Se till att skydda dadlarna från värme under förvaringen.
Visst kan din fyrbenta vän också äta våra dadlar med måtta. Men var försiktig! Glöm inte att ta bort stenen innan du ger ditt husdjur det lilla godiset. Eftersom vi bryr oss om din fyrbenta följeslagare och eftersom dadlar endast bör ätas med måtta har vi utvecklat ett spannmålsfritt torrfoder speciellt för honom. Testa det!
Är du ibland överväldigad av det oändliga antalet olika sorters dadelrätter? Låt oss upplysa dig! Dadlar delas in i två stora familjer: Medjool-familjen och resten.Våra dadlar Deglet Nour tillhör den tunisiska sorten och tillhör därför inte Medjool-familjen. De sticker ut från de andra på grund av sin särskilt glänsande färg. Det är inte för inte som Deglet Nour också kallas "ljusets finger". När solljuset träffar det bärnstensfärgade köttet kan du se dadelstenen - helt enkelt fantastiskt! Men hur vacker Deglet Nour än är så övertygar den inte bara med sitt utseende. Den fasta och saftiga konsistensen tillsammans med den honungssöta aromen gör Deglet Nour till en oemotståndlig förförelse. Tycker du också att datumtemat är så spännande? Hitta din nya favoritdejt i vår dejtvärld!
Dadlar är en naturlig energikälla. Våra Deglet Nour-dadlar har 323 kcal per 100 g. Deras genomsnittliga fruktvikt är högst 7 g. Detta innebär högst 23 kcal per bit.
Dadlar vs Medjool-dadlar - frågan om alla frågor. Som du känner oss lämnar vi dig inte i sticket, så vi ska reda ut saker och ting: Dadlar delas in i två familjer - Medjool-dadlar och övriga dadlar. Deglet Nour-dadlar är fastare i munnen än Medjool-dadlar. De senare är vanligtvis också något större än Deglet Nour-dadlar. Den största skillnaden är att våra Deglet Nour-dadlar är kärnade. Så du behöver inte hålla dig tillbaka med att äta dem. Fröfria dadlar är det bästa alternativet för barn, eftersom det inte finns någon risk för att de skadas eller sväljs.
Våra Deglet Nour-dadlar skördas i dadelodlingar i det soliga Tunisien, handplockas och packas omsorgsfullt i värdeförpackningar. När de väl har anlänt till vårt lager väntar de bara på att beställas av dig.
Älskar du kombinationen av dadelens sötma och skinkans kryddighet? Då har vi det perfekta receptet för dina dadlar inlindade i bacon. Denna smakliga fingermat kommer att bli höjdpunkten på nästa middagsbjudning, KoRo är ett hedersord. Höjdpunkten: det är skinkan som gör det! När du väljer skinka ska du se till att den är skuren i tunna skivor. Italiensk prosciutto eller Black Forest är bäst. Linda in dadlarna en gång och de baconinlindade dadlarna är redo att utveckla sin krispiga arom i ugnen eller på grillen!

Klimatpåverkan

På KoRo analyserar vi de utsläpp av växthusgaser som uppstår vid tillverkningen av våra godsaker. Dessa inkluderar CO2, metan och dikväveoxid. Våra hårt arbetande kollegor i vårt hållbarhetsteam samlar in all data och räknar ett värde: de så kallade CO2-ekvivalenterna. Vi skickar nu denna information till dig så att du kan fatta välgrundade köpbeslut och hålla ett öga på ditt egna CO2-fotavtryck. Men vi använder också dessa värdefulla insikter: på så sätt kan vi göra våra leveranskedjor ännu smartare i framtiden och även hålla ett öga på vårt koldioxidavtryck.

CO₂-utsläpp efter produkt

För att underlätta arbetet för våra kollegor på hållbarhetsavdelningen har vi inlett ett samarbete med företaget Cozero. De hjälper oss med sin programvara för att beräkna CO2-utsläppen från våra produkter. För oavsett vad, våra godbitar igenom mycket innan de når ditt skafferi eller din snacksskål: produktion, förpackning och logistik - för att bara nämna de stora stegen.

  • Produkt
  • Förpackning
  • Logistik
 

CO₂-utsläpp för de jämförda produkterna

Vergleich zu anderen Produkten Beschreibung

Jämförelse av CO₂-utsläpp per produkt i kg

Disclaimer: Verschiedene Methoden (Vergleichsprodukte) - Die CO2-Emissionen der Nicht-KoRo-Produkte stammen aus einer anderen Datenquelle. Daher können Unterschiede zwischen deren Bewertungsmethode und der Bewertung der KoRo-Produkte bestehen.

Sorten & Herkunft

grading-dates-final

Bonbonera

Die Bonbonera ist die frischeste Dattel auf dem Markt und zeichnet sich durch ihr süß-fruchtiges und saftiges Fruchtfleisch aus. Sie besitzt eine glatte, weiche und dünne Haut.

Insgesamt wurden 2017 rund 8,2 Mio. Tonnen Datteln geerntet. Dabei erwirtschafteten die zehn größten Produzenten 89 Prozent der weltweiten Erntemenge. Der Großteil davon wird direkt in den Ländern weiterverarbeitet. Beliebt ist neben den frischen und getrockneten Früchten, die Produktion von Dattelöl und -schnaps.

Herstellung

Jordan Valley
Jordan Valley

Der Großteil der Medjool-Datteln aus Isreal kommt aus dem sogenannten "Jordan-Valley". Der Jordan ist ein abgesenkter Fluss, der von Felswänden umgeben ist. Durch die Reflektionen erreicht das Tal Temperaturen weit über 40 Grad Celsius.

Rebpflege
Rebpflege

Damit die Medjool-Datteln schön groß werden, werden die Reben frühzeitig ausgedünnt. So stehen weniger Datteln einer Rebe in gegenseitiger Konkurrenz und die einzelnen Datteln haben mehr Nährstoffe, um sich voll auszubilden.

Reifung
Reifung

Erst wenn die Datteln von allen Seiten leicht durchsichtig sind, werden sie geerntet.

Eine brilliante Idee
Eine brilliante Idee

Bei unserer Reise zur Plantage von "Natura Dates" haben wir Jeannie kennengelernt. Sie setzt Eulen ein, um Schädling im Bio-Anbau zu bekämpfen und hält damit die Dattelbäume gesund.

Ernte
Ernte

So sehen die Medjool-Datteln direkt nach der Ernte aus.

Bonbonera
Bonbonera

Die Bonbonera ist die saftigste aller Medjool-Datteln. Sie wird direkte nach der Ernte schockgefroren und überspringt dadurch den Trocknungsprozess.

Trocknung
Trocknung

Bevor die Medjool-Datteln in die bekannten 1- oder 5kg-Kartons gepackt werden, werden sie getrocknet. Die Zuckerkonzentration erhöht sich, wodurch die Dattel haltbar und transportfähig wird.

Sortierung
Sortierung

Nach der Trocknung werden die Datteln sortiert. Man unterscheidet zwischen Jumbo, Large und Medium. Im Allgemeinen gilt: je größer, desto teurer! Geschmacklich nehmen sich die Größen aber nichts.

Qualitäten
Qualitäten

Das wichtigste Qualitätskriterium bei Medjool-Datteln ist die Loose-Skin-Rate. Sie gibt den prozentualen Anteil von abgeplatzter Dattelhaut wieder. Je weniger, desto teurer.

Prisutveckling

Så här har priset utvecklats över tid

All information är utan garanti!

Passende Rezepte
Medel
55 Min.
Protein-Schoko-Bowl with Proteinbars
Protein-Schoko-Bowl with Proteinbars
J
Jules R.
Lätt
15 Min.
Cranberry-Macadamia-Smoothie-Bowl
Cranberry-Macadamia-Smoothie-Bowl
J
Juliane V.
Lätt
10 Min.
Peanutbutter Jelly Energy Balls
Peanutbutter Jelly Energy Balls
M
Mara M.
Lätt
20 Min.
Schnelle Haferflockentaler
Schnelle Haferflockentaler
L
Laura W.
Lätt
2 Std.
Erdnuss-Karamell-Proteinbars
Erdnuss-Karamell-Proteinbars
J
Jules R.
Lätt
35 Min.
Läcker nougatkräm med nötter
Läcker nougatkräm med nötter
C
Celine
Lätt
5 Min.
Energibollar
Energibollar
A
Agnes
Lätt
53 Min.
Frukost-Muffins
Frukost-Muffins
S
Svea
Lätt
10 Min.
Bollar med ananas och kokos
Bollar med ananas och kokos
L
Laura W.
Lätt
5 Min.
Skål med bär och maca
Skål med bär och maca
L
Laura W.

Vad andra har sagt om Deglet Nour-dadlar utan kärna, KoRo 1 kg

4.8/5

726 Omdömmen


632
70
17
5
2

Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande

Ladda endast upp bilder och videor med en maximal storlek på 4 MB / bit. Tillåtna format är: jpg, png, mp4, mov

4-5 stjärniga recensioner 🙂

Anonym

09.01.2021

Top Datteln

Die Datteln sind sehr lecker und noch etwas saftig. Für Smoothies, zum backen oder sacken toll.
Verpackungsgrösse von 1 kg ist für mich super!

1-3 stjärniga recensioner 🙃

Anonym

08.03.2021

Leider nicht ganz zufrieden

Leider bin ich nicht so zufrieden. Einige Datteln wirken sehr vertrocknet und sind recht hart. Geschmacklich ok bis lecker.

KoRo GmbH

19.04.2024

Hallo Johanna, vielen Dank für Deine Bewertung. Es tut uns leid, dass Dir der Geschmack nicht ganz zusagt. Wir geben Dein Feedback natürlich an unseren Lieferanten weiter. Viele Grüße, Dein KoRo team


S

Susan B.

09.06.2024

Sehr gut zu verarbeiten!

Ich nutze die Datteln zum Naschen oder um Naschis zuzubereiten. Ich finde sie geschmacklich und von der Konsistenz sehr gut.

Anonym

09.06.2024

TOP! 👍 Super lecker

TOP! 👍 Super lecker! Sehr gutes Produkt! Preis / Leistung passt! Wiederverschliessbare Packung ist super!
U

Ute K.

09.06.2024

Die Ware ist sehr gut!!

👍Preis/Leistung ist ok. Due Ware ist toll.
E

Elke B.

06.06.2024

Prima Datteln

Nicht zu süß und kleben nicht aneinander.... mein Mann ist begeistert.
F

Florian G.

05.06.2024

Superlecker, Suchtgefahr, gerne wieder!

Vor diesen köstlichen Datteln hatte ich welche aus dem Supermarkt. Kein Vergleich. Diese Datteln sind der Hammer. Sie kleben nicht aneinander und haben eine natürliche Form! Der Geschmack lässt einen an Urlaub im Süden denken. Jede Dattel ist ein absoluter Knaller! Die bestelle ich gerne wieder!

Anonym

05.06.2024

Leider sehr trocken

Ich liebe Datteln und war schon ganz gespannt wie diese schmecken,gerade bei dem Preis. Doch leider schmecken sie nicht so wie gehofft. Vielleicht sollte für zukünftige Käufer erwähnt werden,dass diese eher in die trockene Richtung gehen. Ich kenne getrocknete Datteln eher etwas klebriger was ich absolut liebe. Geschmacklich sind sie nicht schlecht,jedoch nicht was ich mir erhofft habe.

KoRo GmbH

05.06.2024

Hey, vielen Dank für Dein Feedback. Wir bedauern sehr, dass das Produkt nicht zu 100% Deine Erwartungen erfüllen konnte. Sicherlich findest Du noch Deinen persönlichen Favoriten bei uns im Shop. Alles Liebe Dein KoRo Team :)

D

Dirk G.

05.06.2024

Einwandfreie Ware und zügige Lieferung

Gute Qualität und sinnvolle Packungsgröße. Wiederverschließbar aber nur sehr umständlich bzw. kaum möglich (hält nicht).
A

Amelie B.

05.06.2024

Super lecker

Ich esse super gerne Datteln, oft sind mir die abgepackten aber zu klebrig. Auf diese hier trifft das nicht zu und der Geschmack ist Klasse.

Anonym

28.05.2024

Alles gut.

Passt, aber Koro hat geschmackvoller Alternativen anzubieten.

KoRo GmbH

31.05.2024

Hey, vielen Dank für Dein Feedback. Wir bedauern sehr, dass das Produkt nicht zu 100% Deine Erwartungen erfüllen konnte. Sicherlich findest Du noch Deinen persönlichen Favoriten bei uns im Shop. Alles Liebe Dein KoRo Team :)

S

Sarah O.

22.05.2024

Lecker süß, aber auch recht trocken

Die meisten der Datteln waren mir zum Naschen zwischendurch zu trocken - ich hatte mir eine weichere Konsistenz erhofft. Einige weiche/saftige Datteln waren dazwischen zu finden, doch die meisten mochte ich von der Konsistenz her nicht so gerne. Trotzdem schön süß und bestimmt gut zum Kochen und Backen geeignet.

KoRo GmbH

23.05.2024

Hey, vielen Dank für Dein Feedback. Wir bedauern sehr, dass das Produkt nicht zu 100% Deine Erwartungen erfüllen konnte. Sicherlich findest Du noch Deinen persönlichen Favoriten bei uns im Shop. Alles Liebe Dein KoRo Team :)

Gör din beställning fri från fraktkostnader! 🤑

Så länge nya produkter inte har vackra bilder ännu sparar du fraktkostnaderna.

Andra har även kollat in