Blog

In ons Food Journal vind je alles wat je moet weten over eten. Wij presenteren unieke recepten die we hebben ontwikkeld in samenwerking met talloze influencers en in onze interviews krijg je nieuwe indrukken over de onderwerpen gezonde voeding en ondernemen.

🗓 05-07-2024

Let’s drink about it: Summer Mocktails

Ganz ehrlich: Was wird nicht durch ein kühles Getränk noch schöner? Wir reden aber natürlich nicht einfach von einer Limonade oder einem Saft. Die KoRo-Getränke-Crew hat mal wieder ein Ass für Dich im Ärmel – Mocktails!

👤 Hannah Rieder

🗓 14-02-2024

Kies je perfecte date!

De juiste date vinden is bijna net zo moeilijk als de ideale date. De keuze is enorm! Hoewel we je maar beperkt kunnen helpen bij het kiezen van een partner, delen we graag onze jarenlange date-expertise met je. Kijk rustig rond en kom alles te weten over de verschillende eigenschappen en smaken van onze dadels.

👤 Pia Bothe

🗓 27-11-2023

Leer het kennen: Perlcouscous

Als culinaire liefhebber op de lange reis door de gastronomische zeeën ken je couscous natuurlijk en heb je het aan boord in de voorraadverpakking van 1,5 kg. Maar heb je al gehoord van de nieuwe parel in de keukenoceaan?

👤 Hannah Rieder

🗓 17-11-2023

Wilde keuken van Europa: fruit, wilde kruiden & noten

Ben jij net zo'n gepassioneerde fan van de "7 vs Wild" serie als wij? We werden geïnspireerd door de avonturen van de deelnemers en beantwoordden de roep van de wildernis. We houden van de stad, maar de natuur heeft ook zoveel te bieden. Als foodies zijn we natuurlijk vooral geïnteresseerd in eetbaar fruit, wilde kruiden, noten en zaden. Maar maak je geen zorgen, je hoeft geen survivalexpert te worden om het zelf te ervaren! Probeer iets nieuws en ontdek samen met ons outdoor cooking! En het beste is: je hoeft niet eens ver te reizen om te genieten van pure natuur op je bord!

👤 Carolin Schröder

🗓 06-11-2023

De wildernis roept - paklijst voor je weekendavontuur

Het nieuwe seizoen van 7 vs Wild staat voor de deur. Terwijl wij er reikhalzend naar uitkijken en snacks voorbereiden voor onze serieavonden, rijst er een vraag: Zouden wij dat ook kunnen doen?

👤 Karin Tröller

🗓 20-10-2023

Alternatieven voor pasta

En dan bedoelen we niet speltpasta in plaats van tarwepasta, maar pasta die volledig graanvrij is. De productontwikkelaars van KoRo hebben een aantal heerlijke lekkernijen bedacht als je gluten wilt of moet vermijden of gewoon zin hebt in iets nieuws!

👤 Hannah Rieder

🗓 18-10-2023

Het hoogtepunt van de herfst: amandelboter met pompoensmaak

De herfst staat voor de deur en daarmee verovert een van de populairste specerijen ons hart: pompoenkruid. We hebben geleerd ervan te houden in koffie en gebak, maar pumpkin spice kan nog veel meer. Daarom hebben we een heel speciale combinatie bedacht die een KoRo bestseller combineert met de herfstige ster specerij. Gewoonweg smeltend lekker!

👤 Pia Bothe

🗓 22-03-2023

Shrinkflation - wanneer bedrijven trucjes uithalen met verpakkingsformaten

Inflatie vergezelt ons naar de supermarkt: niet alleen voelt het alsof alles twee keer zo duur is en het winkelmandje nog maar half zo vol is. Wat sommige bedrijven dan doen, heet shrinkflation. De inhoud krimpt terwijl de verpakking even groot blijft.

👤 Hannah Rieder

🗓 13-01-2023

KoRo x Our House by Deutsche Sporthilfe: Wij promoten rolmodellen!

Atleten ondersteunen met hun projecten - dat is waar wij onszelf zien en "Our House" de hand reiken met wat snacks. "Our House" is een merk van Deutsche Sporthilfe dat verdomd cool werk doet. We spraken met projectmanager Lucas Flümann over "Our House", KoRo en rolmodellen.

👤 Tara Rezaie Farmand

🗓 13-01-2023

Terug naar de kindertijd met ALL GOOD Cereal: knapperige ontbijtkoekjes zonder geraffineerde suiker

KoRo Source, KoRo Café, KoRo Ice Cream, KoRo Frauenlauf - ja, KoRo is niet alleen betrokken bij notencreaties, maar ook bij vele andere projecten! Lees verder om erachter te komen wat KoRo X ALL GOOD Cereal inhoudt en wat het idee is achter "Organic Cereal Goodness".

👤 Natalie Wendt

🗓 07-12-2022

Alles over: Eiwit

Eiwitpoeders, repen en dergelijke zijn voor velen de ideale snack na de training! Maar helpen ze echt om je winst te redden? Eén ding is zeker: eiwitten en vooral de essentiële aminozuren die ze bevatten zijn van vitaal belang. Dat klinkt drastisch, maar geen paniek: In de meeste gevallen kun je gemakkelijk aan je eiwitbehoefte voldoen met een uitgebalanceerd dieet. Alle feiten, tips en trucs over eiwitten vind je hier.

👤 Christin Uthoff

🗓 15-11-2022

Sporenelementen - alles over selenium, zink en co.

Calcium en magnesium zijn al doorgedrongen tot het publieke bewustzijn. Maar hoe zit het met de even belangrijke maar minder bekende bestanddelen van voeding? We hebben het over spoorelementen. Weet je bijvoorbeeld waar zink, koper en co. belangrijk voor zijn en hoe je voldoende van deze voedingsstoffen binnenkrijgt? Je vindt alle informatie hier.

👤 Christin Uthoff

🗓 02-11-2022

Glutamaatangst of het "Chinees restaurantsyndroom"

"Chinees restaurantsyndroom' - is dat een medische term? Allereerst: Nee, dat is het niet! Maar hoe heeft een opeenstapeling van verschillende symptomen deze naam gekregen? Hier volgt een verhaaltje over glutamaat.

👤 Tara Rezaie Farmand

🗓 28-07-2022

KoRo prijsaanpassing vanaf 8 augustus - KoRo reageert op gestegen kosten met een lichte verhoging voor veel producten

Waarom stijgen de KoRo-prijzen? Om welke producten gaat het? En wat is de volgende stap voor de KoRo-prijzen? Dit en nog veel meer over ons prijsbeleid vind je hieronder.

👤 Daniel Kundt

🗓 31-05-2022

Welkom in het KoRo Café

Berlijners, verkozen Berlijners en bezoekers opgelet! Het KoRo Café heeft eindelijk zijn deuren geopend aan de Rosa-Luxemburg-Straße 7 in Berlin-Mitte!

👤 Natalie Wendt