Suikeralternatieven 17 producten

Filter
Bio yaconsiroop 500 ml
Hoeveelheid: 500 ml

Inhoud: 0.5 liter (€ 39,00* / 1 liter)

€ 19,50* € 39,00* per 1 L
Bio ruwe rietsuiker 5 kg

Inhoud: 5 kilogram (€ 2,30* / 1 kilogram)

€ 11,50* € 2,30* per 1 kg
Bio vegan ahornsirooppasta 250 g
Hoeveelheid: 250 g

Inhoud: 0.25 kilogram (€ 46,00* / 1 kilogram)

€ 11,50* € 46,00* per 1 kg
Bio agavesiroop donker 1 L
Hoeveelheid: 1 L

€ 9,25*
Stevia 100 g

Inhoud: 0.1 kilogram (€ 190,00* / 1 kilogram)

€ 19,00* € 190,00* per 1 kg
Dadelpasta 1 kg
Hoeveelheid: 1 kg

€ 5,25*
Manukahoning MGO 400+ 500 g
Hoeveelheid: 500 g

Inhoud: 0.5 kilogram (€ 98,00* / 1 kilogram)

€ 49,00* € 98,00* per 1 kg

Suikeralternatieven kopen

Als je suiker en zoetstoffen met een nare nasmaak wilt vermijden, kun je een voorraadje van onze natuurlijke suikeralternatieven inslaan. Want laten we eerlijk zijn: ook al willen we minder suiker eten, we willen geen heerlijke toetjes missen. In onze zoektocht naar de beste suikervervanger kwamen we een aantal natuurlijke alternatieven tegen die je gemakkelijk kunt gebruiken om gewone huishoudsuiker te vervangen. We hebben de volgende suikervervangers in praktische voordeelverpakkingen:

De suikervervanger erythritol heeft bijvoorbeeld 70% meer zoetkracht dan gewone suiker, maar 0 calorieën. Erythritol is een natuurlijke suikeralcohol die ook voorkomt in druiven. Overigens wordt erythritol gemaakt door glucose en druivensuiker te fermenteren!

Pas op voor zoetekauwen: Bakken met suiker alternatieven

Bak je graag en wil je conventionele huishoudsuiker vermijden? Dan hebben we goed nieuws voor je: onze suikeralternatieven zijn perfect om mee te bakken. Vooral onze biologische kokosbloesemsuiker doet het goed in alle baksels dankzij de karamelachtige smaak. Maar xylitol kan ook suiker vervangen in bakproducten. En zelfs in een 1:1 verhouding, dus je hoeft niet uit te rekenen hoeveel xylitol je nodig hebt. Xylitol heeft een vergelijkbare zoetkracht als huishoudsuiker, maar ongeveer 40% minder calorieën.

Suikeralternatieven voor je koffie

Net zoals je eindeloos kunt discussiëren over of je koffie met of zonder suiker moet drinken, kun je ook discussiëren over welke zoetstof het beste smaakt in je favoriete koffie. De karamelachtige smaak van biologische kokosbloesemsuiker past perfect bij alle koffiecreaties, van cappuccino tot latte macchiato. Als je calorieën wilt besparen, gebruik dan erythritol. Je kunt het beste zelf uitproberen welk suikeralternatief het beste is voor je koffie, want zoals we allemaal weten, is er geen rekening te houden met smaak!

Suikeralternatieven voor diabetici

Voedingsmiddelen en dranken met xylitol in plaats van suiker zorgen ervoor dat de bloedsuikerspiegel langzamer stijgt na consumptie dan bij suikerhoudende voedingsmiddelen en dranken. Je moet met je arts bespreken of de suikervervanger geschikt is voor jou als diabetespatiënt. We zijn dan wel absolute snackexperts, maar we zijn nog niet gepromoveerd.

Suiker vervangen in zoete recepten

Suikervervangers worden vaak gebruikt om gewone huishoudsuiker te vervangen. De zoetkracht van suikeralternatieven verschilt echter van product tot product. Als je precieze informatie nodig hebt over een specifiek suikeralternatief, kun je alle details lezen op de productinformatiepagina van het desbetreffende product. Je kunt onze suikeralternatieven hier bekijken:

  • Biologische kokosbloesemsuiker
  • Biologische ahornsiroop
  • Erytritol
  • Xylitol
  • Manuka honing
  • Biologische agavesiroop

Alle vragen over suiker alternatieven

We willen je graag alle informatie geven die je nodig hebt over onze suiker alternatieven. Als je vragen hebt over een specifiek product, raadpleeg dan de productspecificatie. Als je daar niet kunt vinden wat je zoekt, neem dan contact met ons op via e-mail of sociale media en we zullen al je vragen ophelderen.

Zijn suikeralternatieven gezond?

Als je gezond wilt eten, moet je de consumptie van grote hoeveelheden suiker en suikervervangers vermijden en er natuurlijk voor zorgen dat je gezond en evenwichtig eet. Natuurlijk kun je ook af en toe suikeralternatieven gebruiken. Maar let op: ook al zijn veel suikeralternatieven van natuurlijke oorsprong en is erythritol bijvoorbeeld calorievrij, je moet ook suikeralternatieven spaarzaam gebruiken!

Zijn er suikeralternatieven zonder calorieën?

Ja, je kunt erytritol kopen bij KoRo. De suikervervanger erythritol heeft 70% meer zoetkracht dan gewone suiker, maar 0 calorieën. Erythritol is dus het perfecte suikeralternatief zonder calorieën.

In welke verhouding kan ik suiker vervangen?

Als je geraffineerde suiker wilt vervangen, hangt alles af van het suikeralternatief in kwestie en zijn zoetkracht. Als je op zoek bent naar informatie over de zoetkracht van een product, kijk dan op de betreffende productpagina.

Wat is xylitol?

Xylitol is een suiker alternatief dat erg lijkt op industriële huishoudsuiker. Onze xylitol wordt gemaakt van de xylanen in maïs.

Welke suikeralternatieven zijn geschikt voor kinderen?

Het wordt aanbevolen dat kinderen zo min mogelijk suiker eten, vooral op jonge leeftijd. Suikeralternatieven zijn ook minder geschikt voor kinderen. Maar als ze toch iets zoets willen, is er niets dat hen tegenhoudt om bijvoorbeeld ahornsiroop te gebruiken om een beetje zoetigheid toe te voegen.