🗓 29-08-2019 👤 Sarah Klein

Maak je eigen zomerdrankjes

30 graden, zonneschijn en ontspanning in het park - wat ontbreekt er nog? Een verfrissend, zomers drankje. Ontdek hier hoe je je eigen zomerdrankjes maakt.

Maak je eigen zomerdrankjes

Zomer, zon, smoothie

Vooral in de zomer kun je genieten van veel heerlijk vers fruit, zoals kersen, aardbeien en abrikozen. Het pruimenseizoen begint in de nazomer en herfst. Appels en peren bereiken rond dezelfde tijd ook hun hoogtepunt. Maar ook zonder fruit kun je in de zomer naar hartenlust drankjes bereiden.

Sprankelend frambozenwater

Eenvoudig, snel en 100% verfrissend - frambozenwater is supermakkelijk te bereiden en houdt je koel op warme dagen. Giet gewoon ijskoud water, bij voorkeur koolzuurhoudend, in een grote karaf en meng met gevriesdroogde frambozen, verse munt en een vleugje limoen. Dankzij het zachte droogproces heeft het gevriesdroogde fruit een bijzonder intense smaak, smaakt het aromatisch en behoudt het alle waardevolle vitaminen en mineralen. Natuurlijk kan dit recept ook naar wens worden aangepast. In plaats van gevriesdroogde frambozen kun je bijvoorbeeld gevriesdroogde aardbeien of perziken gebruiken.

Fruitige ijsthee

Zelfgemaakte ijsthee is bijzonder verfrissend en smaakt heerlijk licht en fruitig. Zet gewoon vruchtenthee en zet deze minstens 3 uur in de koelkast. Voeg dan ijsblokjes toe en een sap naar keuze - vooral wrang cranberrysap of gojisap zijn erg geschikt. Je kunt een paar verse of gevriesdroogde hele vruchten toevoegen voor het visuele aspect.

Granaatappel limonade

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om granaatappellimonade te maken. Meng koud bruiswater met een beetje citroen, suiker of een alternatieve zoetstof zoals xylitol of erythritol en giet de helft van het granaatappelsap erbij.

Gember en citroendrank

Als je van pittig houdt, moet je zeker deze gember- en citroendrank proberen. Meng ijskoud bruiswater met veel citroensap, snijd een gemberbol ter grootte van een duim in dunne plakjes en voeg toe. Meng ongeveer 100 ml ahornsiroop met het citroensap en voeg toe aan het water, koel af en geniet!

Ananas, kokosnoot en avocadolassi

Puur exotisme, zonder ver weg op vakantie te gaan. Begin met het fijn pureren van gevriesdroogde ananas en het verse vruchtvlees van een rijpe avocado met een beetje koud water of gemalen ijs in een blender. Giet er kokosmelk bij - of kokoswater als je liever iets slanker hebt - en breng op smaak met gemberpoeder, limoen en suiker. Als je suiker wilt vermijden, kun je in plaats daarvan xylitol of erythritol gebruiken.

Ijskoffie of ijschocolade - laag in calorieën

Ijskoffie en ijschocolade smaken bijzonder goed op warme dagen, maar ze zijn wel erg pittig. Natuurlijk is dat van tijd tot tijd prima. Maar als je wat meer aan je bikinifiguur wilt werken, is geen van beide per se ideaal. Voor figuurvriendelijke ijskoffie: zet gewoon koffie, voeg gemalen ijs of ijsblokjes toe en zoet naar smaak met een suikeralternatief zoals xylitol of erythritol. Voor de koude chocoladedrank zet je onze chocoladekoffie en meng je deze met gemalen ijs of ijsblokjes. Voor nog meer chocoladesmaak verwarm je onze chocoladedruppels met een beetje melk en voeg je het mengsel toe aan de koffie. Je kunt er een paar chocoladedruppels bovenop doen als garnering.

Smoothie - de klassieker

Smoothies mogen natuurlijk niet ontbreken op de lijst van verfrissende zomerdrankjes. Alles wat lekker is, is hier toegestaan. Gevriesdroogd fruit zoals aardbeien, frambozen, wilde bosbessen, veenbessen, ananas, banaan of perzikplakjes kunnen worden gepureerd in een blender of met een stokje en er kan water of kokosmelk aan worden toegevoegd. Fruitige smaken smaken beter met water, terwijl exotische drankjes, zoals een smoothie met banaan en ananas, bijzonder lekker zijn met kokosroom of kokoswater.

Bijpassende producten