Meel 12 producten

Filter

Meel kopen

♫ In de kerstbakkerij, is er veel lekkers, tussen bloem en melk, maakt een of ander kind een enorme puinhoop. Nou, blijf je direct zingen of neurie je het kerstlied voor jezelf? Deze productcategorie gaat echter niet over Kerstmis, maar over meel. Ja, je hebt me goed gehoord - het gaat over het kostbare goedje dat sommige burgers hebben opgeslagen tijdens de Corona pandemie. Maar iedereen kan tarwebloem gebruiken - wij hebben talrijke alternatieve meelsoorten voor jou in ons assortiment: 

En het beste van alles is dat je niet naar de supermarkt hoeft te rennen om alle schappen schoongeveegd te vinden. Ons meel wordt aan jouw deur afgeleverd. Bovendien blijven we trouw aan onszelf en vullen we het meel in praktische voordeelmaten. Dus op zondag geen katerig humeur, maar een heerlijke chocolade brownie. Verwarm je de oven ook al voor?

Recepten met meel

Meel is een basisvoedsel en een onmisbaar onderdeel van de meeste diëten. 

Baguette en brood

Wie houdt er niet van de geur van versgebakken baguette? In de koolhydraatarme versie is het ook geschikt voor al diegenen die op hun calorie-inname letten. Niet te vergeten natuurlijk het bananenbrood, dat ten laatste tijdens de wereldwijde Corona-pandemie aan populariteit heeft gewonnen. Het is lekker met pindameel, trouwens! Overgoten met een van onze notenpasta's, je kunt er niet omheen … 

It’s pizza o’clock

Vrijdagavond, 19.00 uur. Waar schreeuwt dat meer om dan een lekkere pizza? Maar niet zomaar een kant-en-klare diepvriesvariant, maar heerlijke proteïnepiccolini's. Als je motto is "in crust we trust", ben je welkom: Onze proteïne piccolini's zijn bereid met lijnzaad, amandel- en kokosmeel en zijn gewoon ongelooflijk knapperig. Voor degenen die de voorkeur geven aan een meer oosters tintje, raden wij de falafelballetjes aan. Geserveerd met een yoghurt dip geen wensen blijven open. 

Bakken, bakken, koke 

„Neem de tijd om de dingen te doen die je echt gelukkig maken." - Wij denken dat er enige waarheid schuilt in dit gezegde, en daarom moeten wij jou even meenemen naar de hemel van het chocoladerecept. Je hebt hier niet veel keus, want geef ons een reden waarom chocolade je niet gelukkig maakt - dat klopt, wij houden er ook niet van. Vooral als het gaat om het vermijden van tarwemeel. Of het nu gaat om onzefudgy koolhydraatarme chocoladetaart, onze pompoen-kokos-chocoladetaart, zoete aardappel brownies of onze chocolade brownies - meel gemaakt van noten of pseudograan verrijkt je creaties met hun nootachtige, kruidige smaak. Of wat dacht je van een veganistische worteltaart? Of heb je liever een veganistische pruimen kruimeltaart? Hmm, tussen geplukte broodjes, pompoentaart, en bosbessen kokos tartelettes, kunnen we gewoon niet beslissen. Maar hoe goed is het dat er 7 dagen in een week zijn en dat ons meel naar je toekomt in de voordeelmaten van 1 kg. Je kunt dus met een gerust hart alles proberen wat zojuist je kwijlreflex heeft opgewekt (hah, betrapt). 

No Bake Desserts

Zoals je vast wel weet, hoeft bloem niet altijd gebakken te worden. Het smaakt net zo goed in no bake desserts en houdt ze mooi bij elkaar. Onze favorieten zijn de Black Forest Cherry Balls, en de Lemon Cheesecake Balls. Maar ook de schone pindakaashapjes of het kokosbessendessert zullen je gasten bij hun volgende bezoek zeker naar de desserthemel brengen. Over hemelse toetjes gesproken, wist je dat guargom een uitstekend bindmiddel is in veganistisch pistache-ijs? Het bindend vermogen van guargom is echt bijzonder. Het kan ook worden gebruikt om koude ingrediënten te binden, zodat jij zelfs je eigen jam kunt maken met een paar vruchten, wat limoensap en guargom, zonder dat je het hoeft te verwarmen of te koken! Wil je het zelf uitproberen? Ga ervoor! Je kunt de buitengewone guargom nu bij ons kopen.

Alle vragen over meel

Wij willen jou graag alle informatie geven over onze verschillende soorten meel. Als je vragen hebt over een bepaald product, kun je het beste de productspecificatie raadplegen. Als je daar niet vindt wat je zoekt, neem dan contact met ons op per mail of via de sociale media en wij zullen al je vragen ophelderen.

Wat is er speciaal aan het meel?

Onze verschillende meelsoorten scoren met individuele voordelen. Ons biologisch lijnzaadmeel, bijvoorbeeld, is een echte eiwitbom met 32 g eiwit per 100 g. Bovendien heeft het een hoog vezelgehalte (36 g / 100 g) en is het glutenvrij. En dat zonder dat zijn kook- en bakeigenschappen eronder lijden. Ons biologisch kikkererwtenmeel is een echt allround talent: de heerlijke nootachtig-zoete smaak blijft ook in poedervorm behouden en verfijnt zo zowel zoete als hartige gerechten. Maar zoals ik al zei, al onze melen verrijken jouw keuken op hun eigen speciale manier. Blader maar eens door onze bloemcategorie. In onze productteksten vind je ook vaak bereidingsinstructies. Biologisch gedeeltelijk ontvet lijnzaadmeel en biologisch gedeeltelijk ontvet goudlijnzaadmeel hebben bijvoorbeeld een groot zwelvermogen, zodat je bij het bakken voor voldoende vocht moet zorgen. Guargom, daarentegen, is het ideale bindmiddel. Het verdikt en bindt elk preparaat. 

Waarom geen conventioneel meel gebruiken?

Tarwe is op zich niet slecht. Er zijn echter redenen waarom steeds meer mensen overschakelen op tarwe-alternatieven. Zo bevat het wijdverbreide witte tarwemeel nauwelijks voedingsstoffen, maar wel veel koolhydraten en het gluteneiwit gluten. Alternatief meel op basis van noten of pseudo-granen daarentegen kan vaak scoren met individuele voordelen: Zo zijn sommige van onze meelsoorten een echte bron van eiwitten, andere zijn glutenvrij, en weer andere hebben een hoog vezelgehalte. Niet te verwaarlozen is de smaak; meel op basis van noten, zoals ons amandelmeel, verrijkt jouw keuken met hun heerlijke nootachtige noot en nodigt uit tot experimenteren.

Wat te overwegen bij het gebruik van onze alternatieve meelsoorten?

Je kent ons nu wel - we houden er niet van om iedereen over één kam te scheren. Omdat, zoals we allemaal weten, iedereen uniek is. Daarom moet jd bij onze afzonderlijke meelsoorten in de producttekst kijken, wat belangrijk is om op te letten bij het gebruik. Bij kikkererwtenmeel bijvoorbeeld is het belangrijk dat je het niet rauw eet, omdat de kikkererwten geen warmtebehandeling hebben ondergaan, zodat het in deze toestand giftig kan zijn voor het menselijk lichaam. Maar maak je geen zorgen - eenmaal verwarmd is ons kikkererwtenmeel niet langer giftig en, tussen haakjes, erg lekker. 

Bindmiddel voor glutenvrij meel

Veel van onze alternatieven voor tarwebloem bevatten geen gluten (gluteneiwit). Dit houdt het deeg meestal samen of elastisch. Als je een glutenvrij meelsoort gebruikt, is het daarom raadzaam een bindmiddel aan jouw meelmengsel toe te voegen. Wij adviseren een verhouding van ⅔ glutenvrij meel en ⅓ zetmeel. Dit laatste kan ook ideaal worden vervangen door guargom

Let op de verhouding bij het vervangen van tarwebloem

Indien je een recept met tarwebloem volgt, is het aan te bevelen dit niet 1:1 te vervangen door een ander soort bloem. Veel van onze meelsoorten hebben een hoog vezelgehalte en absorberen daardoor meer vocht dan gewone tarwebloem. Zo kan bijvoorbeeld 100 g tarwebloem worden vervangen door ongeveer de helft (50 g) amandelmeel. Met kokosmeel is het gebruikelijk om meestal slechts ¼ of ⅓ van de tarwebloem te vervangen door het kokosmeel. Voorts kan 100 g tarwemeel worden vervangen door ongeveer 75 g kikkererwtenmeel of 90 g lijnzaadmeel. Maar waarom de zaken nodeloos ingewikkeld maken en recepten met tarwebloem omzetten, als je in ons Food Journal tal van recepten met kokos-, amandel- of zoete aardappelmeel kunt vinden.

Welk meel is gezond?

Gezond is in de eerste plaats een evenwichtige en gezonde voeding. Ons meel op basis van noten, zaden of pseudo-granen kan een geweldige afwisseling zijn van conventioneel tarwemeel. Ze zijn bijzonder geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor bepaalde dingen (zoals gluten). Als je meer wilt weten over het verschil tussen tarwe-, spelt-, rogge- en pseudograanmeel, bekijk dan het volgende artikel.

Welk meel heeft veel proteïne?

Op zoek naar een meel dat ook een proteïne bom is? Dan zit je precies goed met ons. De volgende meelsoorten scoren met hun hoge eiwitgehalte: 

Dus taart snacken is nog leuker, toch?

Zijn de meelsoorten vegan?

Natuurlijk. Al ons meel is gemaakt van slechts één ingrediënt. Geen toevoegingen, geen dierlijke ingrediënten - 100% plantaardig.

Kan ik ook een roux maken met de bloem alternatieven voor witte bloem? 

Dit zou natuurlijk ook moeten werken met andere meelsoorten die zetmeel bevatten. Als je glutenvrij meel gebruikt, zoals ons biologisch kokosmeel, is het geschikt om een bindmiddel toe te voegen, zoals guargom. Dus, een roux moet er ook mee lukken.

Kan je ook meel knoedels en meel knoedels bereiden met de meel alternatieven voor witte bloem?

Net als roux is het essentieel voor meelknoedels en bloemknoedels om aan elkaar te kleven. Dit kan meestal worden bereikt met een meel dat gluten bevat. Als jij een van onze glutenvrije meelsoorten wilt gebruiken, is het raadzaam te werken met een extra bindmiddel zoals guargom.

Heb je glutenvrij meel?

Natuurlijk, dat is waarom de verschillende soorten meel zo populair zijn. In principe zijn de meeste van onze meelsoorten van nature glutenvrij. Tijdens het vulproces kan echter vaak kruisbesmetting met gluten optreden, omdat onze vulbedrijven vaak ook glutenbevattende levensmiddelen verwerken. Daarom bestempelen wij niet alle meelsoorten als glutenvrij. Maar je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over ons gedeeltelijk geolied biologisch lijnzaadmeel, biologisch kikkererwtenmeel en biologisch kokosmeel.

Trouwens: in ons Food Journal kun je meer te weten komen over glutenvrij meel en hoe je kunt bakken zonder gluten.

Welk van de meelsoorten in de KoRo winkel heeft de minste koolhydraten??

De winnaars in deze categorie zijn: 

  1. Biologisch lijnzaadmeel gedeeltelijk geolied (3,2 g/100 g)
  2. Biologische gouden bloem, gedeeltelijk geolied (2,5 g/100 g)
  3. Guarpitmeel (1,0 g/100 g)

Leer meer over low carb & vervangers in dit blog artikel van ons. Onze recepttip: De koolhydraatarme baguette en de fudgy koolhydraatarme chocoladetaart.

Hoe het meel te bewaren?

Idealiter bewaar je bloem op een koele, donkere en droge plaats. Onze Ball Mason Jars en conservenpotten zijn hier perfect voor. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar het houdt ook alles luchtdicht.