Eiwitpoeder 6 producten

Filter
Bio rijsteiwit 500 g
Hoeveelheid: 500 g

Inhoud: 0.5 kilogram (€ 21,00* / 1 kilogram)

€ 10,50* € 21,00* per 1 kg
Bio erwteneiwit 500 g

Inhoud: 0.5 kilogram (€ 24,00* / 1 kilogram)

€ 12,00* € 24,00* per 1 kg
Bio lupinemeel 500 g

Inhoud: 0.5 kilogram (€ 11,50* / 1 kilogram)

€ 5,75* € 11,50* per 1 kg

Het beste proteïnepoeder voor jou

Eerst moet je zware gewichten rondslepen in de sportschool en dan in het weekend een marathon lopen. De enige echte manier om in aanmerking te komen voor proteïne poeder, toch? Fout! Ons proteïnepoeder is er voor iedereen, of je nu elke dag aan het gewichtheffen bent of liever op de bank ontspant, een vegetarisch/vegan dieet volgt of zelfs naar vlees grijpt. Of je nu eiwitshakes drinkt om af te vallen, spieren op te bouwen, op gewicht te blijven of voor je plezier: wij willen je voorzien van het lekkerste eiwitpoeder, zodat je gemakkelijk in je dagelijkse eiwitbehoefte kunt voorzien. Want: Eiwit draagt bij tot de toename van spiermassa. Eiwit draagt ook bij tot de instandhouding van normale botten.

De DGE beveelt een dagelijkse inname van 0,8 g eiwit/kg lichaamsgewicht aan voor volwassenen van 19 tot jonger dan 65 jaar. Boven deze leeftijd wordt een geschatte waarde van 1,0 g/kg lichaamsgewicht per dag aanbevolen. Veel atleten stellen hun dagelijkse eiwitdoel nog hoger in. Eiwitpoeder kan je helpen als je moeite heeft om aan je eiwitinname te voldoen. Of je kunt het gebruiken als ondersteuning voor of na het sporten. Je kunt onze eiwitpoeders ook gebruiken om te bakken, te koken, als eiwitshake of gemengd met je muesli, pap of yoghurt. Daarom hebben we in onze winkel iets voor elke gelegenheid: Voor eiwitshakes raden we ons veganistisch vanille-eiwitpoeder of chocolade-eiwitpoeder aan. Als je wilt bakken met eiwitpoeder, zijn biologisch hennep-eiwit, biologisch erwten-eiwit of biologisch rijst-eiwit geschikt. Je kunt ons biologische lupine-eiwit ook gebruiken als veganistische eivervanger en het biologische pompoenzaadeiwit geeft elke smoothie pit!

Neutrale proteïnepoeders & biologische proteïnepoeders zonder zoetstoffen

Deze proteïne poeders hebben het allemaal samen: Het hennep-eiwit, erwten-eiwit, rijst-eiwit en lupine-eiwit bestaan allemaal uit één (vanzelfsprekend) ingrediënt en smaken daarom neutraal tot licht nootachtig. Wat ook betekent: we hebben er geen zoetstoffen of suiker aan toegevoegd. Ze bevatten gewoon van nature een beetje suiker. Bovendien worden ze allemaal in topkwaliteit biologisch aan je deur geleverd. kunt ze heerlijk gebruiken in smoothies, om te koken en te bakken of als topping voor je muesli. De juiste receptideeën voor je voordeelverpakking vind je in onze Food Journal. 

Je kunt je chocolade hazelnoot cake makkelijk opleuken met erwten proteïne. Trakteer jezelf na een training op een bananen-eiwitshake met sojacrispies met hennepproteïne, en voor je snelle kwark-eiwitbrood kun je rijstproteïne nemen. Ons lupine-eiwit is zelfs geschikt als eivervanger voor veganrecepten. Meng een eetlepel van de bloem met 30 ml water en laat het opzwellen. Et voilà, het lupine ei is klaar!

Meer-componenten eiwitpoeder voor eiwitshakes

Let op, onze vegan proteïnepoeders chocolade en vanille leven volgens het motto "Shake it off! Ze weten precies hoe ze je shake zo onweerstaanbaar romig-zoet moeten maken dat shaken je nieuwe favoriete sport wordt! Trouwens, we hebben geen kleverige klontjes uitgenodigd voor het shake feestje. We zijn ook vol gas gegaan als het op voedingsstoffen aankomt: Door gebruik te maken van drie verschillende eiwitbestanddelen (rijsteiwit, erwteneiwit en soja-eiwit) zorgen we voor een uitstekende spiervoeding na het sporten. Naast vitamine D en vitamine B12 hebben wij ook foliumzuur en biotine toegevoegd. Naast shakes kun je met de eiwitpoeders ook heerlijke snacks maken. Bijvoorbeeld de Cashew Protein Cookie Dough Balls of gemengd met (plantaardige) yoghurt of pap om een zoete bowl te maken. Alleen bij het bakken moet je voorzichtig zijn, sucralose mag niet sterk verhit worden. In dat geval zijn onze eiwitpoeders zonder zoetstoffen je keuze!

Vegan proteïnepoeder of wei-eiwit: wat is beter?

Whey-eiwitpoeder bevat whey-eiwit, dat wordt verkregen uit koemelk. Het voordeel: wei-eiwit is een gemakkelijk beschikbare bron van eiwit, omdat het alle essentiële en niet-essentiële aminozuren bevat. Vooral de drie vertakte-keten aminozuren (BCAA's), die bijzonder belangrijk zijn voor de spieropbouw. Dit zijn valine, leucine en isoleucine. Wei heeft ook een hoge biologische waarde. Dit beschrijft de efficiëntie waarmee de ingenomen eiwitten kunnen worden omgezet in lichaamseigen eiwitten. Een hoge biologische waarde betekent echter niet automatisch een hoge kwaliteit van het voedsel, maar dient slechts als indicator voor de variëteit en het voorkomen van de erin aanwezige aminozuren. Het kan echter wel als hulpmiddel dienen bij de beoordeling van eiwitrijke voedingsmiddelen. 

Vegan eiwitpoeders daarentegen bestaan uitsluitend uit plantaardige ingrediënten. Dit betekent dat geen dieren hoeven te lijden, en de poeders zijn ook lactosevrij en dus geschikt voor mensen met een allergie. Soja-eiwit is een van de weinige volledige eiwitbronnen in plantaardige voeding. Dit betekent dat het een compleet aminozuurprofiel heeft en dus alle aminozuren bevat die voor de mens essentieel zijn. Soja-eiwit doet in dit opzicht dus geenszins onder voor wei-eiwit. Voor een zo compleet mogelijk aminozuurprofiel in meercomponenten-eiwitpoeders worden vaak verschillende vegan eiwitpoeders gemengd, zoals in ons vanille-eiwitpoeder. Dit bestaat uit soja-, erwten- en rijstproteïnen. 

Het kan dus even duren voordat je het beste proteïnepoeder voor je hebt gevonden. Voel je vrij om onze winkel uit te proberen en schrijf ons een beoordeling over wat je het beste beviel!

Alle vragen over proteïnepoeder:

Wij willen je graag alle informatie geven die je nodig hebt over onze gedroogde vruchten. Als je vragen hebt over een specifiek product, raadpleeg dan de productspecificatie. Als je niet vindt wat je zoekt, neem dan contact met ons op via e-mail of via sociale media en wij zullen al je vragen ophelderen.

Wat is proteïnepoeder? Waarom en wanneer kan ik proteïnepoeder gebruiken?

Eiwitpoeders of proteïnepoeders bestaan uit eiwitten van dierlijke en/of plantaardige oorsprong. Zij worden beschouwd als voedingssupplementen en worden voornamelijk gebruikt voor sport en ter ondersteuning van diëten. Eiwitpoeders zijn geen verplicht onderdeel van je dieet, bijvoorbeeld als je je eiwitbehoefte met andere voedingsmiddelen kunt dekken. De DGE beveelt een dagelijkse inname van 0,8 g eiwit/kg lichaamsgewicht aan voor volwassenen van 19 tot jonger dan 65 jaar. Boven deze leeftijd geldt een geschatte waarde van 1,0 g/kg lichaamsgewicht per dag. Eiwitpoeder is daarom bijzonder geschikt voor jou als je je eiwitinname niet kunt dekken. Veel atleten vertrouwen ook op eiwitshakes voor of na de training.

Is eiwitpoeder gezond?

Een gezonde of ongezonde levensstijl wordt niet bepaald door één enkel voedingsmiddel, maar door een evenwichtige en gevarieerde voeding. Daarom delen wij onze producten niet in categorieën in, zoals gezond of ongezond. Eiwitpoeders kunnen je helpen om aan je dagelijkse eiwitbehoefte te voldoen dankzij hun hoge eiwitgehalte. Of eiwitpoeder voor jou zinvol is of niet, kun je het beste van tevoren bespreken met je voedingsdeskundige.

Heb je proteïne poeders zonder zoetstoffen of suiker?

Ja, wij hebben een heel assortiment proteïnepoeders zonder zoetstoffen in onze winkel die geen toegevoegde suiker bevatten. De suiker die in de voedingswaardetabel wordt vermeld, is dan alleen de suiker die er van nature in zit. Hier kun je kiezen uit onze biologische hennep-eiwit, biologische erwten-eiwit, biologische pompoenpitten-eiwit, biologische lupine-eiwit en biologische rijst-eiwit.

Kan ik gewicht verliezen of winnen met proteïneshakes?

Je kunt meestal afvallen door dagelijks een calorietekort te hebben, terwijl je kunt aankomen door dagelijks een calorieoverschot te hebben. Dus eiwitpoeder gebruiken om af te vallen of eiwitpoeder om aan te komen is zeker mogelijk! Raadpleeg een arts voordat je aankomt of afvalt, of laat een voedingsdeskundige je op weg helpen.

Is het biologische proteïnepoeder?

Ja, je kunt de meeste van onze eiwitpoeders kopen in biologische kwaliteit, zoals biologisch hennep-eiwit, biologisch erwten-eiwit, biologisch pompoenzaad-eiwit, biologisch lupine-eiwit en biologisch rijst-eiwit.

Verkoopt KoRo veganistisch proteïnepoeder?

Zeker weten! Wij zijnder trots op onze chocolade proteïnepoeders en vanille proteïnepoeders gemaakt van soja-, erwten- en rijsteiwit. Ze smaken heerlijk romig en lossen goed op in vloeistof. Vaarwel klontjes!

Welke proteïnepoeders zijn lactosevrij?

Voor lactosevrije eiwitshakes kun je ons vegan eiwitpoeder chocolade en vanille, biologisch pompoenzaadeiwit, biologisch lupine-eiwit of biologisch rijsteiwit gebruiken.

Kan ik proteïne shakes drinken zonder te sporten?

Het hoeft niet altijd een zweterige workout te zijn, je kunt ook eiwitpoeder nemen zonder te sporten. Shakes en eiwitpoeders zijn ook nuttig als je problemen hebt om aan je dagelijkse eiwitbehoefte te voldoen.

Hoe kan ik een proteïne shake bereiden?

Voor een heerlijke eiwitshake raden wij vooral onze veganistische meer-componenten eiwitpoeders chocolade en vanille aan. Meng 30 gram proteïnepoeder met ongeveer 400 ml vloeistof. Je kunt je eiwitshake bereiden met water of melk, of een plantaardige drank gebruiken.

Welk proteïnepoeder is het beste?

Het hangt allemaal af van waar je het proteïnepoeder voor wilt gebruiken. Als het gaat om smaak voor de beste eiwitshakes, raden wij onze veganistische eiwitpoeders chocolade en vanille aan. Als je wilt bakken met eiwitpoeder, dan zijn biologisch hennep eiwit, biologisch erwteneiwit of biologisch rijsteiwit super geschikt. Je kunt ons biologische lupine-eiwit ook gebruiken als veganistische eivervanger en het biologische pompoenzaadeiwit geeft elke smoothie pit!

Kan ik proteïnepoeder gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding?

Elke zwangerschap is individueel en dat geldt ook voor je behoeften en risico's in deze periode. Als je vragen hebt over eiwitshakes tijdens de zwangerschap of eiwitpoeder tijdens de borstvoeding, neem dan contact op met je voedingsdeskundige of arts.

Welk proteïnepoeder kan ik gebruiken om te bakken?

In principe kun je bijna al onze eiwitpoeders ook gebruiken om te bakken. Ze zijn bijvoorbeeld geschikt voor zoete recepten, zoals onze chocolade-eiwitcake of proteïne-banaanmuffins. Alleen onze vegan eiwitpoeders chocolade en vanille mogen niet te sterk worden verhit. Ze bevatten de zoetstof sucralose, die niet van warmte houdt. Rijstproteïne is ideaal voor ons snelle kwarkproteïnebrood. Probeer ze gerust uit of post je favoriete proteïnerecepten in ons Food Journal!